Nádherný detský turistický chodník Hohe Wand

By | 20/09/2018

Kam s deťmi do blízkeho Rakúska

Ak radi chodíte do hôr a máte deti, určite oceníte tento kúzelný turistický chodník v nádhernom národnom parku Hohe Wand v susednom Rakúsku. Je to len kúsok za hranicami, asi 1,5 hodinu jazdy autom Vás dovedie priamo na parkovisku, na začiatok detského turistického chodník. Chodník je nielen nenáročný, ale na deti čakajú pútavé atrakcie priamo v lese. Počnúc ihriskom hneď pri vstupe, zvieratkami, cez šmykľavku alebo perníkovú chalúpku.

Ubytovanie istotne nájdete v okolitých dedinkách. My sme boli ubytovaní v  dedinke Puchberg s krásnym detským ihriskom.

Puchberg ihriskoPuchberg ihrisko

Puchberg ihriskoPuchberg ihrisko

Na túru sme sa vybrali hneď po raňajkách. Autom sme sa doviezli až na parkovisko priamo pred obchodík so suvenírmi, kde sme zaplatili vstupné.  Hneď za obchodom je ihrisko, petting ZOO, kde nájdete ovečky, somárika, kozy alebo lamy.

Hohe Wand petting ZOOHohe Wand petting ZOO

Hohe Wand petting ZOOHohe Wand petting ZOO

Potom sme prešli popri zvieratkách, poza obchod so suvenírmi a na priecestí sme zabočili doprava. Cestička nás doviedla priamo k vstupnej bráne turistického chodníka. Sledovať treba značku „Kindererlebnisweg“.

Hohe Wand Kindererlebnisweg

Cestou sme sa držali turistických značiek v podobe farebných kameňov.

Hohe Wand Kindererlebnisweg

Vďaka ním sme sa nielen nestratili, ale  sme vyskúšali všetky atrakcie. Ak vaše deti neradi chodia pešo, zaručujem, že tu si to rozmyslia, pretože vyskúšať šmykľavku, skočiť na každý farebný kameň, pohojdať sa na hojdačke alebo hojdacej sieti je istotne zábavnejšie ako sa nosiť v turistickom nosiči.

Hohe Wand, detký turistický chodníkHohe Wand

Hohe WandHohe Wand

Celá trasa trvá približne hodinu. Nám to trvalo 1,5 hodiny, pretože sme naozaj vyskúšali všetko! Ale ako dlho tam zostanete je len a len na vás.

Pokiaľ to pre vás bude málo, tak ako pre nás, môžete si vyskúšať ďalšie ihrisko, ktoré nájdete kúsok od parkoviska, stačí prejsť na druhú stranu cesty, prípadne sa prejsť na rozhľadňu a pozrieť si krásny výhľad.

Hohe WandSkywalk

A pokiaľ by sa vám stále málilo, výhľad zo Skywalk určite stojí za to. Turistické značky vám k nemu privedú za približne 1 hodinu. Je to už ale náročnejšia trasa, s väčším stúpaním.

SkywalkSkywalk

Adresa: Naturpark Zentrum – Parkplatz Tiergehege, Kleine Kanzelstraße 241

Vstupné do Hohe Wand je: dospelí: 1,80 Eur, deti: (3-15r.) 1,-Eur